Ajankohta
19.4.2018
Ikaalinen

Puupylväiden kunnon ja lahoisuuden tarkastus

Loading Loading...

Ilmoittautumisaika


Esittely

Puupylväiden kunto työturvallisuuden perustana on pylväiden kunnon seurannan tärkein motiivi. Verkkoasentajan vammat pylvään kaatumistapauksissa ovat aina huomattavia. Lahoamisen lisäksi tapaturmia aiheuttaa mm. liian pieni upotussyvyys.

Verkkoyhtiöstä riippuen jakeluverkon tarkastuksiin on yhdistetty tehtäväksi samalla myös puupylväiden lahoisuustarkastus tai se suoritetaan omana erillisenä tarkastuksenaan.

Yhä useammat verkkoyhtiöt ostavat sähkönjakeluverkon kuntotarkastukset ulkopuolisilta tarkastuksia suorittavilta yrityksiltä ja vaativat koulutettujen tarkastajien käyttöä. Näin tarkastuskäytännöt yhtenäistyvät tilaajien toiveita huomioon ottaen ja päästään hyvään sekä laadukkaaseen lopputulokseen.
Myös verkkoyhtiön omien tarkastajien on suositeltavaa aika ajoin kertailla opittuja tarkastusmenetelmiä, luokitusperusteita ym. käytännön vinkkejä.

Verkostosuosituksessa RJ 33 ” Puupylväiden lahoisuustarkastus ja lujuuden määritys” annetaan yksityiskohtaiset käytännön ohjeet perinteiseen lahoisuustarkastukseen ja pylväiden lujuuden määritykseen.

Puupylvään kunnon toteamiseen on tarjolla uusia objektiivisia mittausmenetelmiä myös ilman kaivauksia tai kairauksia. Mittausmenetelmässä selvitetään pylvään lujuus ja verrataan sitä kuormiin joita puupylvääseen kohdistuu erilaisissa olosuhteissa ja asennustilanteissa.


Tavoite

Tilaisuuden tavoitteena on motivoida tarkastuksen huolelliseen suorittamiseen sekä opastaa tarkastuksen käytännön suorittamisessa ja keskustella ja vaihtaa kokemuksia lahotarkastuksissa esille nousseista ongelmista ja opiksi otettavista asioista.

Kohderyhmä

Sähkö-, energiayhtiöiden ja verkostourakointiyhtiöiden työnjohtajat, kunnossapitosuunnittelijat, sekä pylvästarkastuksia ja kunnossapitoa suorittavat asentajat, yksityiset pylvästarkastuksia tilaustyönä suorittavat henkilöt, ym.

Lisätiedot

Asiantuntija Jani Vitikka, Adato Energia Oy, jani.vitikka@energia.fi, P. 0400 500 206

Hinta

495,00 EUR + alv 24%
Joka kolmas samasta yrityksestä maksutta.

Peruutusehdot

Peruutusehdot
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta.
Mikäli osallistuminen perutaan kaksi arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tai osallistuja jää saapumatta, veloitamme koko osallistumismaksun. Peruutustapauksissa voidaan hankkia tilalle toinen osallistuja. Tilaisuuden peruuntuessa osallistuja vastaa itse majoitusvarausten peruutuksista ja kustannuksista.

Lisätiedot

Asiantuntija Jani Vitikka, Adato Energia Oy, jani.vitikka@energia.fi, P. 0400 500 206

Viimeinen ilmoittautumispäivä

12.4.2018

Hinta

495,00 EUR + alv 24%
Joka kolmas samasta yrityksestä maksutta.

Koulutuspaikka

Ikaalisten kylpylä
Ikaalinen

Esite